Drama Sahara (ASTRO PRIMA) Dikritik


Assalammuailaikum blogger....lama sungguh nabila x update blog...hukhuk...Hari ni entry nabila berkaitan dengan drama sahara yang ditayangkan di astro prima...Nampaknya ramai yang tak puas hati dengan drama ni dan drama ini dikritik hebat sekarang ni...Punca drama ini dikritik kerana drama ini seolah-olah menjatuhkan imej atau menghina perempuan berniqab atau berpurdah...

Komen Daripada Ustaz Zaharuddin : 

Drama ini patut diKRITIK dan dihentikan siarannya kerana merosakkan imej wanita berhijab. Wanita berhijab TIDAKLAH sedemikian 'murah' untuk berdating, berpegangan tangan, berpelukan dengan lelaki bukan mahram. Kalau kita marah-marah non muslim menghina dan memberi gamabarn salah terhadap kalimah Allah dan Nabi serta ajaran Islam, kini ia dilakukan oleh manusia yang beragama Islam sendiri.

Dibawah ini ada promo drama sahara...Korang boleh menilai sendiri drama ni macamana..Nak buat drama islamik bagus..alhamdulillah  tetapi jangan la buat drama macamni...berpeganglah itulah inilah..tak elok..sepatutnya tahu la hukum halal dan haram....No comments:

Post a Comment

~ Assalammuailaikum ~

~ Dah Baca Entry?? ~

~ Kalau Dah Baca...Komen La Banyak-Banyak Yer ~

~ Terima Kasih ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...